Er zijn verschillende manieren om je gordel te knopen.  We geven jullie hier graag 2 mogelijkheden mee.

De eerste manier is eenvoudiger en handig voor beginners.

1. Plooi de gordel in de helft.  Leg het midden van de gordel op je buik, net onder de navel.

2. Leg de beide helften van de gordel om je middel en kruis ze achter op de rug. Breng de uiteinden opnieuw naar je buik toe.

3. Plaats de rechterhelft van de gordel over de linkerhelft zodat de uiteinden een kruis vormen.

4. Haal het rechteruiteinde nu onder de gordel door.  Doe dit van onder naar boven en zodat deze onder de andere gordeldelen door gaat.  Op deze manier blijft de hele gordel samen zitten.

5. Haal dit laatste uiteinde opnieuw naar beneden waardoor je hiermee opnieuw de gordel kruist. (De zwarte pijl toont hier al aan waar het andere uiteinde in de volgende stap zal komen.)

6. Haal het linkeruiteinde van de gordel nu over het rechteruiteinde en door de lus die deze laatste vormt.  Hierdoor voltooi je de knoop.

7. Trek de knoop nu strak aan zodat die niet los komt tijdens het oefenen. Veel plezier!

Iets moeilijker maar de knoop komt minder snel los

1. Plooi de gordel in de helft.  Leg het midden van de gordel op je buik, net onder de navel. Maak 1 omslag rond je middel.

2. Maak een tweede omslag en kruis de uiteinden aan de voorzijde. Haal het rechteruiteinde nu onder de gordel door.  Doe dit van onder naar boven en zodat deze onder de andere gordeldelen door gaat.  Op deze manier blijft de hele gordel samen zitten.

3. Haal dit laatste uiteinde opnieuw naar beneden waardoor je hiermee opnieuw de gordel kruist. Let er nu op dat je dit tussen beide gordel delen heen haalt. (rode pijl)

4. Haal nu het andere uiteinde van boven naar beneden door de lus en eveneens tussen de beide gordeldelen heen. (rode pijl)

5. Je knoop is voltooid, trek nu aan beide uiteinden de knoop aan. 

6. Je knoop zit nu strak om je middel en zal niet makkelijk los komen zitten.  Veel plezier met je training!