Kleuterbudo Herne

Budo Herne vzw biedt per seizoen 2 lessenreeksen kleuterbudo aan. 
Je kleuter kan instappen in september of januari, vanaf de leeftijd van 4 jaar tot en met 6 jaar. Vanaf de leeftijd van 7 jaar kan je kind doorgroeien naar de Judo en/of Ju-Jutsu afdeling.  Deze overgang kan steeds op het einde van een lessenreeks (september of januari) en wordt steeds in overleg met de trainers beslist. 

Het spreekt voor zich dat je kan opteren om bij meerdere lessenreeksen in te schrijven en deel te nemen.   Neem een kijkje op onze website of facebookpagina voor onze aankondigingen omtrent de lessenreeksen.  

De kleuters worden steeds begeleid door geschoolde en erkende trainers. Het aantal kinderen per lessenreeks is beperkt tot 20, zodat we een optimale beleving en begeleiding kunnen blijven verzekeren.  We danken je voor het begrip.

Kleuterbudo

In kleuterbudo draait het nog niet zozeer om Judo of Ju-Jutsu.  De keuze van sport kan later gebeuren en is niet beperkt tot één van beide. Kleuterbudo is een ideale start voor uw kind voor een leven lang sporten, welke sport dat ook moge zijn.  Elk moment draait in de eerste plaats om “plezier maken en bewegen”. 

Door middel van spelvormen worden de kinderen aangemoedigd om te bewegen en daarbij zoveel mogelijk plezier te beleven.  Door de oefeningen worden ze meer bewust van zichzelf.  Ze ontwikkelen hun motoriek en leren zich te bewegen in richting en ruimte. We oefenen steeds in groep waardoor het groepsgevoel en samenspelen worden gestimuleerd.  Ze leren afspraken (spelregels) te maken en zich daar aan te houden.