Ju-Jutsu Herne

Het Ju-Jutsu is een kunst waarin niet alleen fysieke aspecten aan bod komen, maar ook de mentale weerbaarheid en flexibiliteit worden getraind.

De Ju-Jutsuka traint lichaam en geest. Hij of zij ontplooit zichzelf tot een gezonde, assertieve persoon met een goede dosis zelfvertrouwen, discipline en respect.

Het moderne Ju-Jutsu beschikt bovendien over meerdere competitievormen. Ju-Jutsu is geschikt voor iedereen en er kan reeds gestart worden met de beoefening, vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Ben je nieuwsgierig naar wat Ju-Jutsu is en wat het voor jou kan betekenen ? Op deze website vind je reeds veel informatie. Kom toch zeker eens een kijkje nemen tijdens de trainingen. Je kan vrijblijvend en gratis 3 initiatielessen nemen. Sportieve kledij volstaat om eens te komen proeven van de sfeer en het Ju-Jutsu zelf.

Tot gauw !

Onze Ju-Jutsu afdeling is aangesloten bij volgende, door Sport.Vlaanderen erkende federaties : Euro Budo vzw en Vlaamse Vechtsport Associatie vzw 

Ju-Jutsu

Ju-Jutsu is een oude Japanse krijgskunst die aan de oorsprong ligt van tal van gekende krijgskunsten oa. Judo, Aikido, Karate, … 

Ju-Jutsu is uiterst geschikt als vorm van hedendaagse zelfverdediging, maar het is ook veel meer dan dat.

Jiujitsu, jijutsu, ju-jitsu of jioe-jitsoe kan vertaald worden als “zachte kunst” of nog correcter als “soepele techniek”. Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. De beoefenaar ervan heet een ju-jutsuka.

Ju-jutsu is als budokunst geschikt voor jong en oud. In het Ju-jutsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen. Ju-jutsu is in principe geen sport, hoewel er wel een sportieve versie van bestaat die vaak ook kortweg sportju-jutsu genoemd wordt, dat het Fighting System, Groundfight, Duo System en Random Attacks kent. Een vechtsport is gebonden aan regels, Ju-jutsu daarentegen is bij uitstek een vechtkunst, gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Dit impliceert een verdediging die gebruik maakt van de meest geschikte technieken tegen die aanval.