Stay Fit Judotraining 1 door Mark van der Ham

Door de verplichte pauze in onze trainingen is het niet makkelijk om fit te blijven.  We kunnen ons ook inbeelden hoeveel energie jullie nog hebben, nu de trainingen niet kunnen doorgaan.  Zoeken jullie een goede manier om met die enerige iets positief te doen ?  Dan is de oplossing : THUIS trainen met wat je ter beschikking hebt.

Volg de online trainingen van Mark Van der Ham  op youtube en blijf fit. Hij geeft tal van oefeningen die je fit houden en je oefent tegelijk ook de basis van verschillende technieken in.

Je kan de eerste training hier volgen.

Veel plezier met de training !

Veel plezier, maar hou het wel veilig ! Ga niet samen trainen met vrienden of familie.
De meeste van deze oefeningen kan je trouwens in je eentje uitvoeren.  

2019 een feestjaar !

Judo Herne blaast dit jaar 50 kaarsjes uit en viert haar gouden jubileum.  Ju-jutsu  Shinshutsu Herne is 10 jaar geleden opgericht en beleeft dus eveneens een feestjaar.
Op zaterdag 14 september hebben we de deuren van de sporthal wijd open gezet voor een Japanse Familiedag met workshops, demonstraties, initiaties, trainingen en veel meer.

Het werd een heel geslaagde dag ! 

Een impressie kan je hier vinden…

Vlaams kampioenschap 2020 : bronzen medaille Jara !

Jara behaalde op zondag 9 februari een schitterende 3de plaats en bronzen medaille op het Vlaams Kampioenschap Judo te Tielt !

Eerder wist Jara bij haar allereerste deelname aan het provinciaal kampioenschap reeds een podiumplaats te verzilveren. Na deze prestatie had ze haar ticket beet om nu deel te nemen aan dit Vlaams kampioenschap te Tielt.

Met die bronzen medaille op VK het voorbije weekend, mag ze vervolgens mee strijden om een ereplaats op het Belgisch Kampioenschap ! Op deze afspraak meten in elke gewichtscategorie, de beste 4 Vlaamse judoka’s zich met de 4 beste uit Wallonië.

We kijken vol verwachting uit naar het komende weekend en duimen alvast voor een prima wedstrijdverloop met hopelijk een podiumplaats voor Jara, als afsluiter !!!  Go for it Jara !!!

Start nieuwe lessenreeks Kleuterbudo

Op zondag 26 januari start Budo Herne VZW met een nieuwe lessenreeks kleuterbudo.  Er zijn opnieuw 12 lessen voorzien in het voorjaar.  Je kleuter kan instappen vanaf de leeftijd van 4 jaar tot en met 6 jaar.

De lessen gaan door op zondagochtend, in de polyvalente zaal van de sporthal ‘de Hernekouter’ (Hernekouter 1, 1540 Herne).  Je kleuter sport steeds onder begeleiding van gediplomeerde trainers.

Interesse ?  Stuur alvast een mailtje naar info@budoherne.be en we bezorgen je meer informatie.

Er zijn maar een paar plaatsen vrij, snel zijn is dus de boodschap !

Tot dan !

U11/U13 ontmoeting Judo te Herne

Zondag 15 september hebben we veel jonge judoka’s ontvangen in Herne tijdens de U11 en U13 ontmoeting.  In de ochtend werden de reeksen van U11 op de mat verwacht.  Er werd door alle judoka’s sterk gekampt om de overwinning naar zich toe te trekken. Tijdens de namiddag kwamen de jongens en meisjes van U13 zich aanbieden.  Er werd regelmatig mooi judo getoond op de tatami.

De ontmoeting van dit jaar, was uniek.  Onze judoclub bestaat 50 jaar en we hebben voor die gelegenheid een Poolse bevriende judoclub, op bezoek in Herne.  De Poolse U11 en U13 judoka’s hebben eveneens deelgenomen aan de ontmoeting, waardoor dit een een internationale uitgave van de ontmoeting mag genoemd worden.

Door een goede organisatie en werking van de scheidsrechters en het WOC Vlaams-Brabant verliepen de wedstrijden tijdens de hele dag heel vlot.  Je kan de uitslagen (U11 en U13) samen met de slotranking U13, terugvinden op de website van de VJF.

Start trainingen in het nieuwe seizoen.

Nog één week geduld en we kunnen opnieuw de tatami op.  Hoewel de grote vakantie nog helemaal niet voorbij is, kunnen we niet langer wachten om opnieuw met de trainingen te starten.

De eerste judo training van het nieuwe seizoen gaat op zaterdag 17 augustus om 17u30 van start.  We verwachten alle judoka’s opnieuw op de mat om die stramme spieren los te maken en de conditie weer op peil te brengen.  Alle judoka’s U11 en U13 kunnen zich alvast voorbereiden op het tornooi bij ons in de grote zaal op 15 september.

Op vrijdag 16 augustus zijn de eerste Ju-Jutsu trainingen gepland.  De jeugd start al om 19u00 en de volwassenen nemen over vanaf 20u00.  We hebben onmiddellijk een duidelijk doel voor ogen, want op de Japanse Familiedag geven we met alle leden een demonstratie Ju-Jutsu aan de bezoekers.  Zorg dat je vrijdag op post bent !

Tot dan !

Start Kleuterbudo – september 2019

 

Op zondag 22 september versterkt Budo Herne VZW haar sportaanbod met kleuterbudo.

Per seizoen worden er 2 lessenreeksen voorzien.  De 2de reeks zal in januari 2020 starten.

Inschrijven kan via mail naar info@budoherne.be of op de trainingen.  We kunnen maar 15 kleuters toelaten per lessenreeks, zodat we optimaal in de begeleiding kunnen voorzien.  Wees er dus snel bij!

Aan de hand van leuke spelletjes en uitdagende oefeningen in een toffe sportieve sfeer zetten we de jongsten aan tot bewegen.  Het is reeds bewezen dat wie jong start met sporten ook vaak levenslang blijft sporten.

Meer info vind je hier op onze website

 

Valtraining voor U15 FC Herne

Vrijdag 26 april, hadden we de U15 van FC Herne op bezoek voor een valtraining. Bij Judo en Ju-Jutsu is vallen een deel van de sport. We gaven graag ons kennis en ervaring door aan deze jonge voetballers. Wie correct kan vallen zal zich minder snel kwetsen, staat sneller weer recht om deel te nemen aan de volgende actie in de wedstrijd.
Dat ze van geen kleintje vervaard zijn zagen we onmiddellijk, want ze gingen geen uitdaging uit de weg.

Job well done gasten. Proficiat !  #sportersbelevenmeer #samenwerkingloont #BudoHerne #FCHerne

Belgisch Kampioenschap Random-Attacks 2019 is een succes

Het team van Budo Herne VZW stond in voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Random-Attacks 2019 op 17 maart.  Deze organisatie was een succes over de hele lijn.   De organisatie was gestroomlijnd, de kampen verliepen vlot, de omkadering was piekfijn in orde.  Budo Herne VZW mocht van alle betrokkenen felicitaties in ontvangst nemen voor het verloop van dit event.

Het was een organisatie van hoog en we bedanken de vele vrijwilligers van harte voor hun inzet : de medewerkers om de zaal klaar te maken, de kampen te begeleiden, de scheidsrechters en juryleden, de vrijwilligers van het Rode Kruis die de medische post hebben bemand. De organisatie was mede mogelijk door de hulp van de gemeente Herne.

Op sportief vlak was het voor onze club ook een succes.  Yaro Claus kaapte samen met zijn partner Lars Cornet een 3de plaats weg bij de categorie “Jeugd 2”.  Yaro mocht de bronzen medaille huiswaarts brengen.  Proficiat Yaro en Lars !

Budo Herne steunt tijdens het “Belgisch Kampioenschap Random-Attacks” de actie “Hart voor Tara”.

Tara, 33 jaar en mama van twee, werd in de kerstperiode van 2018 het slachtoffer van de vleesetende bacterie. Ze overleefde het, wat volgens de dokters een mirakel was, maar het verdict is zwaar. Zowel haar beide benen (tot halverwege boven de knie), als beide handen (tot halverwege de onderarmen) moesten geamputeerd worden. Het kostenplaatje is immens…

Lees het verhaal van Tara verder op hun website : https://hartvoortara.be/home

Budo Herne verwelkomt “Hart voor Tara” tijdens het Belgisch Kampioenschap Random Attacks op zondag 17 maart.   Vrijwilligers zullen er lekkers te koop aanbieden.  De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar dit nobele doel.